B&B Italia

Hét merk voor liefhebbers van Italiaanse designmeubels. B&B Italia wordt geroemd om zijn topkwaliteit, topcreativiteit en top-innovatie. Italiaanse elegantie, finesse en internationale allure gaan hand in hand en geven dit befaamde merk een tijdloos karakter. De uiterst luxe en extensieve collectie van het beroemde en exclusieve Italiaanse designmerk B&B Italia is uitgebreid in onze zaak te bewonderen. Kom snel een kijkje nemen in onze unieke B&B Italia inspiration studio. Uiteraard vindt u naast de nieuwe collectie ook de grootste klassiekers van B&B Italia, zoals de Husk fauteuil, de Charles bank en de speelse Tufty Time.

Zoals de naam al doet vermoeden, vindt het merk zijn oorsprong in Italië. In 1966 werd het bedrijf opgericht door de familie Busnelli en door de jaren heen is het merk uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende designmerken. Samenwerkingen met bekende designers zoals Patricia Urquiola en Antonio Citterio hebben geleid tot ontwerpen die bekend staan om de tijdloze, creatieve en innovatieve designs.

Bekende designers en hun klassiekers

Verschillende internationale designers hebben hun hand gelegd aan de designmeubelen van B&B Italia. Neem bijvoorbeeld de prachtige Edouard-collectie, de unieke Richard-collectie en de bekende Charles bank van Antonio Citterio. Of Patricia Urquiola, bekend van de wereldberoemde Husk collectie, die inmiddels een bank, fauteuil, eetkamerstoel en bijzettafel behelst.

Innovatie

B&B Italia is het schoolvoorbeeld van het combineren van ambacht, traditie en innovatie. Dit vooruitstrevende familiebedrijf investeert jaarlijks 3% van hun totale omzet in onderzoek en ontwikkeling. Mede dankzij deze forse investering wist de familie Busnelli een vooruitstrevend polyurethaan opvulschuim te ontwikkelen. Dit schuim definieert een ideale dichtheid voor het meest ultieme comfort.

Maxalto

B&B Italia voert naast de elegante en moderne indoor- en outdoor collectie ook het merk Maxalto. Dit merk staat te boek als modern klassiek en verweeft traditie en authenticiteit met eigentijdse kenmerken. Het resultaat: exclusieve details en kostbare materialen.