Merk

Cassina

Tijdloos Design en Vakmanschap

Ontstaan en Geschiedenis

Cassina, opgericht in 1927 in Meda, Italië, is wereldwijd bekend om zijn tijdloze designmeubels. Het merk werd opgericht door de broers Cesare en Umberto Cassina. Sindsdien heeft het bedrijf zich gevestigd als een van 's werelds meest gerenommeerde meubelmerken, dat vakmanschap, innovatie en esthetiek combineert in elk stuk dat ze produceren.

Samenwerking met Beroemde Ontwerpers

Een van de redenen achter het succes van Cassina is de nauwe samenwerking met gerenommeerde ontwerpers. Het merk heeft samengewerkt met iconische figuren zoals Le Corbusier, Charlotte Perriand en Pierre Jeanneret. Deze samenwerkingen hebben geleid tot enkele van de meest iconische ontwerpen in de designgeschiedenis.

Innovatieve Productietechnieken

Cassina staat bekend om zijn toewijding aan vakmanschap en innovatie. Het merk maakt gebruik van geavanceerde productietechnieken en hoogwaardige materialen om meubels van de hoogste kwaliteit te produceren. Elk stuk wordt met de hand vervaardigd door getalenteerde ambachtslieden, waardoor de aandacht voor detail en perfectie wordt gewaarborgd.

Iconische Collecties

Cassina heeft verschillende iconische collecties geproduceerd die een blijvende indruk hebben achtergelaten in de wereld van designmeubilair. Een van hun beroemdste collecties is de LC-collectie, ontworpen door Le Corbusier, Pierre Jeanneret en Charlotte Perriand. Deze collectie omvat onder andere de LC2-fauteuil en de LC4-ligstoel, die wereldwijd erkend worden als designklassiekers.

Duurzaamheid en Maatschappelijke Verantwoordelijkheid

Naast het creëren van hoogwaardige meubels, neemt Cassina ook zijn verantwoordelijkheid op het gebied van duurzaamheid. Het merk zet zich in voor milieuvriendelijke productieprocessen en het behoud van natuurlijke hulpbronnen.

Cassina blijft een pionier in de wereld van designmeubilair, waarbij het voortdurend grenzen verlegt en tijdloze stukken produceert die zowel functioneel als esthetisch zijn. Het merk blijft een bron van inspiratie voor liefhebbers van design over de hele wereld.

Sitemap

Navigatie

Over

Novalis.O

Bezoek onze prachtige showroom, gelegen aan De Lind 67 in Oisterwijk. Wij zijn trots om ons uitgebreide assortiment van hoogwaardige producten te presenteren die passen bij uw interieur en levensstijl.

De Lind 67
5061 HV Oisterwijk
info@novaliso.nl
+31 13 528 81 09

Showroom

Openingstijden

Maandag
Gesloten
Dinsdag
10:00 – 18:00 uur
Woensdag
10:00 – 18:00 uur
Donderdag
10:00 – 18:00 uur
Vrijdag
10:00 – 18:00 uur
Zaterdag
10:00 – 17:00 uur
Zondag
2 juni 13.00-17.00 uur
© 2024 Novalis.O