Overgaard & Dyrman

 

Het Deense meubelmerk Overgaard & Dyrmann werd opgericht door Jasper Overgaard en Christian Dyrmann. Hun doel was om banken, stoelen en tafels te ontwerpen met hoge kwaliteit en esthetische waarde. Het merk richt zich voornamelijk op het samenbrengen van innovatieve technologieën met traditioneel vakmanschap om zo unieke meubels te creëren.

Overgaard & Dyrmann kiest ervoor om slechts een paar productlijnen te hebben, maar elk product van het merk is van uitmuntende kwaliteit. De ontwerpen worden ontwikkeld met veel aandacht voor detail en gemaakt van de beste materialen. Het merk laat zich vooral inspireren door de natuur en de organische vormen die hieruit voortkomen, waardoor de meubels altijd een karakteristieke uitstraling hebben.

Een van de bekendste producten van Overgaard & Dyrmann is de ‘Wire Chair’. Deze stoel is gemaakt van gebogen staal en leer en is geïnspireerd op de klassieke ontwerpen van de jaren 50. De moderne uitvoeringen zijn leverbaar in diverse kleuren en uitvoeringen. De stoel is een perfecte combinatie van comfort en stijlvol design.

Een ander product van Overgaard & Dyrmann is de ‘Butterfly Table’. Deze tafel is gebaseerd op de traditionele ontwerpen van tafels met een houten onderstel en een marmeren tafelblad. Het ontwerp van Overgaard & Dyrmann heeft een eigentijdse uitstraling, doordat het onderstel gedraaid is en het tafelblad een asymmetrische vorm heeft gekregen.

Bij Overgaard & Dyrmann geloven ze dat meubels een belangrijk onderdeel zijn van ons dagelijks leven en dat ze ons kunnen helpen om ons thuis te voelen. Door hun combinatie van traditioneel vakmanschap en moderne technologieën, zijn de meubels duurzaam, bijzonder en onderscheidend. Ze passen perfect in moderne interieurs en geven deze een extra dimensie.