Bieke Casteleyn Out of line dining table - Novalis.O

Bieke Casteleyn

Bieke Casteleyn Out of line dining table

Een zeer spraakmakend en innovatief model: de Bieke Casteleyn Out of line dining table. De passie voor verfijning en oog voor detail is duidelijk terug te zien binnen de collectie. De eettafel is vaak een belangrijk onderdeel van het dagelijkse leven. We zitten, werken en dineren vaak graag aan een comfortabele tafel. Echter...

Een zeer spraakmakend en innovatief model: de Bieke Casteleyn Out of line dining table. De passie voor verfijning en oog voor detail is duidelijk terug te zien binnen de collectie. De eettafel is vaak een belangrijk onderdeel van het dagelijkse leven. We zitten, werken en dineren vaak graag aan een comfortabele tafel. Echter neemt het vaak een stereotype rol aan en wordt op dezelfde manier ervaren, waarbij er binnen de lijntjes wordt gebleven. Met dit perspectief in gedachten heeft Bieke Casteleyn de 'Out Of Line-collectie' ontworpen. Wie heeft namelijk bedacht dat een tafel vierkant, rechthoekig, ovaal of rond moet zijn? Dit is puur gewoonte en gewenning. Met een bewuste materiaalkeuze en zachte contouren is er met de Out of Line een uniek meubelconcept geïntroduceerd. Wegens succes is de collectie uitgebreid met bijvoorbeeld verschillende bijzettafels. Met unieke, organische vormen creëren al deze stukken een onverwachte maar zeer verassende ervaring. Door middel van micro cement is de Bieke Casteleyn Out of line dining table vormgegeven. Dit cement is af te werken in verschillende kleurtinten, zoals: Wit, zand, licht grijs, zwart en olijf. Dit is slechts een greep uit de mogelijkheden qua afwerking. Er zijn verschillende kleuren mogelijk, welke allemaal een natuurlijke ondertoon hebben.  De gipstechniek bestaat uit verschillende lagen om daarmee het uiteindelijke effect van de tafel de krijgen. Het natuurlijke, imperfecte karakter van dit materiaal benadrukt zorgt voor een definitie van de organische lijnen.  Met een duurzaam vernis is de tafel zeer beschermd tegen vlekken.

Bieke Casteleyn

Na een succesvol afgeronde studie aan het Sint Lucas of Arts in België volgde Bieke een opleiding in productontwerp in Milaan. 2015 Was het jaar dat Bieke Casteleyn shaping objects is geboren. Het uitgangspunt dat als rode draad door de ontwerpen geldt is: ''De alledaagse moed om dingen vanuit een ander perspectief te bekijken''.  De ontwerpster durft zich los te koppelen van alledaagse gewoontes en komt met verrassende innovaties. Alle ideeën worden binnen hetzelfde atelier met de hand vervaardigd. De gehele collectie is volledig handgemaakt, wat ieder stuk uniek maakt. Binnen het atelier van Bieke Casteley in België wordt vakkundig gewerkt met aandacht voor detail en perfectie. Heeft u nog vragen over dit bijzondere merk, zoekt u een specifiek product of wilt u weten welke modellen wij momenteel in onze showroom presenteren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Uiteraard bent u ten alle tijden van harte welkom bij Novalis.O in Oisterwijk. Bel gerust, het team van Novalis.O staat voor u klaar voor passend en professioneel interieuradvies.

lees meer
lees minder
specificaties
 • Merkbieke Casteleyn
 • ModelOut of line
 • Afmetingen Lengte: 250, 295, 240, 190 of 175 cm
  Hoogte: 73 cm

  Rond: Ø 180, Ø160, Ø 140 of Ø 120 cm
  Speciale maten op aanvraag, neem gerust contact op voor de mogelijkheden.
 • OntwerperBieke Casteleyn

  Wilt u meer weten?

  Wij helpen u graag aan meer informatie over dit product