JOV Zoumey - Novalis.O

JOV Zoumey

JOV Zoumey is een zeer rijkelijk en royaal vloerkleed. Geïnspireerd op de Four leg stool van Arno Declerq. Met een combinatie  van Merino wol en Mohair krijgt het kleed zijn glans. Deze glans zorgt voor contrast, waardoor het patroon van het vloerkleed nog meer naar voor komt. Mohair is een edel materiaal, gesponnen...

JOV Zoumey is een zeer rijkelijk en royaal vloerkleed. Geïnspireerd op de Four leg stool van Arno Declerq. Met een combinatie  van Merino wol en Mohair krijgt het kleed zijn glans. Deze glans zorgt voor contrast, waardoor het patroon van het vloerkleed nog meer naar voor komt. Mohair is een edel materiaal, gesponnen uit de wol van jonge geiten. Het is een zeer zacht garen met een mooie en subtiele glans. Het gaar is fijn, maar stijf, dit maakt het materiaal sterk en veerkrachtig. De twijfel bestaat of vloerkleed de juiste benaming is voor dit prachtige ontwerp. Het kleed fungeert namelijk ook prachtig als wanddecoratie. Tevens kent het dan een dubbel doeleinde: Zowel optisch als voor de akoestiek zal dit kleed zijn waarde in de ruimte toevoegen.

Arno Declercq

Een Belgische ontwerper én kunsthandelaar geboren in 1994. Zijn passie voor sfeer, design, historie en ambacht heeft hij over gedragen gekregen van zijn ouders. Zijn vader studeerde aan de Royal Academy of Arts Fashion en was vooral actief in de mode industrie. De ontwerper maakt zijn stukken met de hand en werkt vooral met natuurlijke materialen, waaronder Iroko. Na een reis door West-Afrika is Arno in aanraking gekomen met dit tropische hardhout en heeft hier zijn vakmanschap op toegepast. Iroko hout kent zijn oorsprong uit Benin, waar een bos van Iroko-bomen ook wel het ' Zoumey-bos' heet. Het kleed kent standaard afmetingen, ook is het mogelijk om op aanvraag een uitgezonderde maat te kiezen. Voor meer informatie of vragen bent u uiteraard van harte welkom bij Novalis.O in Oisterwijk. Hier staan wij voor u klaar voor het beste advies en een kop koffie. Loop gerust eens binnen of maak een afspraak.  

lees meer
lees minder
specificaties
 • MerkjOV
 • ModelZoumey
 • Afmetingen 380 x 250 cm
  320 x 300 cm
  400 x 300 cm
  470 x 275 cm
  Uitzonderlijke maten op aanvraag mogelijk

  Wilt u meer weten?

  Wij helpen u graag aan meer informatie over dit product