Bocci

Bocci

is een exclusief lichtmerk dat wereldwijd bekend staat om zijn unieke, handgemaakte armaturen. Het is opgericht in 2005 door de Canadese ontwerper Omer Arbel en is gevestigd in Vancouver, Canada. Het bedrijf is zeer gericht op kwaliteit en innovatie en heeft daardoor al veel prijzen gewonnen.
Bocci produceert armaturen voor zowel residentiële als commerciële ruimtes, en heeft vele exclusieve projecten gerealiseerd, zoals interieurs van restaurants, hotels en kantoren. Het ontwerpproces van Bocci is zeer arbeidsintensief en begint met het blazen van glas, wat zorgt voor de organische vormen die zo kenmerkend zijn voor hun ontwerpen. Het handblazen vindt plaats in de Bocci-glasfabriek in Tsjechië, waar de specialisten het glas vormen en kleuren, voordat het naar Canada verscheept wordt voor de finishing touch.
Bocci is bekend geworden door de 28 -serie, een reeks armaturen die gemaakt zijn van vijfentwintig identieke geblazen glazen bollen, die bij elkaar worden gehouden door een gepatenteerd koppelingssysteem. Hierdoor kunnen de bollen op verschillende manieren geclusterd worden om unieke, sculpturale vormen te creëren. De 28 -serie is verkrijgbaar in verschillende kleuren en is erg populair bij interieurontwerpers.
Een andere bekende serie van Bocci is de ’84’-serie, waarbij het glas is gevormd en vervolgens in een felgekleurde hars is gegoten. De combinatie van het organische gevormde glas en de geometrische vormen van de hars creëren een prachtige visuele ervaring.
Bocci staat bekend om de innovatie in hun ontwerpen en het gebruik van ongebruikelijke materialen. Zo maakt het merk ook gebruik van keramiek, koper en aluminium. Ook hun wandarmaturen en hanglampen zijn erg gewild, met name door hun unieke ontwerpen en prachtige details.
Kortom, Bocci is een exclusief lichtmerk met een grote passie voor het maken van unieke, handgemaakte armaturen. Hun ontwerpen zijn altijd opvallend en onderscheidend, en ze weten keer op keer te verrassen met hun innovatie. Met name de 28 en 84 series zijn erg populair bij zowel residentiële als commerciële interieurontwerpers. Als je op zoek bent naar een unieke, luxe lamp die echt het statement van je interieur kan maken, dan is Bocci de perfecte keuze!